Bio-Noni.be
100% Biologisch Nonisap
Bio-Noni.be - Noni, Aloe Vera, Wasnoot / Noix de lavage, ...

AloŽ VeraFles AloŽ Vera">

Een geschenk van de natuur

Wie eens wat beter naar de geschiedenis van de AloŽ vera kijkt, zal opmerken dat achter het bescheiden uiterlijk van de plant een heilzame werking schuilt van ongebruikte verscheidenheid en effectiviteit.
De AloŽ wordt niet alleen voor het uiterlijk gebruikt. Ook van binnen oefent ze een helende werking uit op het menselijk organisme. De gel uit de bladeren is rijk aan levenbrengende stoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen die de spijsvertering bevorderen.
Daarom heeft de AloŽ, naast de functie van helende plant, ook de betekenis van een volwaardig voedingsmiddel.
In Afrika noemen de nomaden haar nog steeds de "Lelie van de woestijn", de Amerikanen noemen haar "The Silent Healer", de stille genezer, of "Dokter AloŽ" en de Russen noemen haar "Levenselexir".

Kleine huisapotheek
De AloŽ vera, lijkt op een cactus maar behoort tot de familie van de leliegewassen. Tot dusver zijn er zo een 300 soorten bekent, maar niet alle soorten bezitten helende eigenschappen.
Slechts ťťn soort, de "AloŽ barbadensis miller" heeft bewijsbaar de beste werking op de huid en het menselijk organisme.
Bij uitwendig gebruik helpt de gel uit de dikke bladeren bij de kleine ongelukjes van het dagelijkse leven, zoals insectenbeten, brand- en snijwonden, spijsverteringsproblemen en huiduitslag.
Prestatiesporters gebruiken de gel om verstuikingen, verrekkingen en spierontstekingen te genezen en sportblessures te voorkomen Vrouwen gebruiken de gel voor schoonheidsmaskers, gezichtscrŤmes, in shampoos en in haarwater.
Bij inwendig gebruik werkt de gel versterkend en vitaliserend en vult ze de dagelijkse voeding aan. In veel gevallen wordt AloŽ vera ook als heilzaam middel bij hepatitis, astma en huidproblemen zoals acnť en psoriasis gebruikt.
Artsen en alternatieve genezers gebruiken de AloŽ bij de behandeling van schimmels en bij ontgifting en stralingsbeschadigingen.
Wie is er nu nog verbaasd, dat onze overgrootmoeders de AloŽ de bijnaam "Eerste hulp plant" hebben gegeven? Inderdaad is de AloŽ vera op grond van haar biochemische samenstelling net zo goed en omvangrijk als een kleine huisapotheek.

AloŽ Vera Plant
Ongewone verscheidenheid aan heilzame werkingen.
Onderzoek van tientallen jaren heeft bewezen dat uit de bladeren gewonnen gel een werking heeft die kriebelhoest stilt, de littekenheling bevordert, ontstekingen remt, ziektekiemen doodt, het bloeden stilt, pijn stilt, rust geeft en wonden heelt.
De gel vermindert de jeuk bij insectenbeten, verlaagt koorts, helpt bij trage stoelgang, verwijdt de dunne haarvaten en reinigt het bloed. In de dermatologie regenereert de gel verslapte weefsels, verteert dode cellen, geeft droge huid weer vochtbalans en dringt diep in de huidlagen door (3 tot 4 keer zo snel als water).

In de loop van de laatste 50 jaar hebben onderzoekers de toch al lange lijst van bekende eigenschappen van de AloŽ vera met nieuwe functies kunnen uitbreiden.
De AloŽ-preparaten worden bijzonder op prijs gesteld vanwege hun eigenschap celregeneratie na operaties te versnellen. Verder kon er verbetering en stabilisatie van het gezichtsvermogen worden geconstateerd bij inname van AloŽ gel.
Bij astmapatienten treedt een aanmerkelijke verbetering op. AloŽ oefent in principe een positieve invloed uit op alle ziekteprocessen die op een of andere manier in verband staan met het immuunsysteem, waaronder kanker, AIDS en multiple sclerose.
Daarenboven verbetert ze duidelijk het lichamelijk welbevinden van oudere mensen.
De AloŽ wordt verder preventief gebruikt bij bestralingstherapie. Ook is het een zeer werkzame hulp bij zonnebrand.
AloŽ vera stimuleert dus niet alleen de fysiologische functies van het organisme, maar verbetert ook het lichaamseigen afweersysteem aanmerkelijk.
In het kader van de wereldwijd optredende welvaartziekten schijnt ze op het juiste moment herontdekt te zijn; ons immuunsysteem dat aan buitengewoon veel stressfactoren blootstaat heeft gerichte ondersteuning nodig om zijn beschermende functie uit te oefenen.
De aansterking van onze lichaamseigen afweerkrachten is een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen tegen elke ziekte, zeker tegen de groeiende aanvallen van vergiftigingen en straling uit voeding en omgeving.

Eitket van de door ons aangeboden AloŽ Vera met de biocertificaten die de beste kwaliteit garanderen

AloŽ is niet hetzelfde als aloŽ!

Wat u zeker moet weten is dat de werkzaamheid van preparaten op AloŽ-basis afhangt van de zuiverheid van de originele plant, de verwerkingsmethode en de methode om de gel houdbaar te maken. Het is gebleken dat het proces van drogen en verpoederen of concentreren van AloŽ vera gel de therapeutische werking aanzienlijk vermindert. Bovendien houdt het op het etiket genoemde percentage AloŽ vera geen rekening met een verdunningsfactor.
Het is niet ongewoon dat men in een winkel of op internet producten vindt waar "100% AloŽ vera" op het etiket staat, terwijl het slechts een klein beetje zuiver poeder bevat dat met water aangelengd is.
Er zijn veel aloŽ-verbouwers op deze wereld en uitstekende laboratoria die hun producten goed verwerken en als reine preparaten aan de man brengen.

Overdruk uit NATUR & Heilen, uitgave 12/97
Uitgeverij Natur & Heilen Munchen

Plaats een bestelling

info@bio-noni.be - Bio-Noni Natuurprodukten - Hasselt BelgiŽ - 0475/46.75.07 - links