Bio-Noni.be
100% Biologisch Nonisap

Wat is de Noni-vrucht ? (cont)

In feite zijn de onderzoekingen bij ananas begonnen...

De Noniboom

De Amerikaanse biochemicus dr. Ralph Heinicke, die in de Pacifistische regio enzymen onderzocht, ontdekte die in eerste instantie in de stof "bromeline".
Bromeline bezit een groep van proteÔnesplitsende enzymen die men in de ananas kon onderscheiden. Zijn opdracht bestond daaruit, het precieze werkingsmechanisme van bromeline te bestuderen en in de natuur naar alternatieve enzymen te zoeken.
Daarbij vond hij in de ananas een bijkomende stof van bromeline, het enzym xeronine.
Heinicke ging er van uit, dat dit enzym alle celvernieuwende processen ondersteunt en daardoor ontstekings- en verouderingsprocessen vertraagt.
Hij onderzocht naast de ananas ook de nonivrucht op haar enzymengehalte. Hij vond er weliswaar geen sporen van bromeline maar wel van xeronine en een grote hoeveelheid van een voorloopstof "proxeronine" die ons lichaam in xeronine kan omzetten.
De biochemicus was ervan overtuigd, dat het hoge proxeroninegehalte de nonivrucht tot een middel met veelzijdige gezondheidsbevorderende werkingen maakte.

Op grond van zijn jarenlange onderzoekswerk en door studies verkregen bewijzen stelt hij de vrucht eindelijk op een gelijk niveau met erkende geneeskrachtige planten zoals ginseng en aloŽ vera.

Enkele eeuwen vroeger leerde de wereldreiziger James Cook de plant kennen, toen hij in opdracht van een Engels geografisch gezelschap drie maanden lang een studie maakte van HawaiÔ.
Daarbij was hij getuige hoe mensen genezen werden met de geheimzinnige vrucht van een struik, die de eilandbewoners de "pijn-stillende boom" noemden.
Zijn opdracht echter was de bodemschatten te onderzoeken en daardoor duurde het meer dan 200 jaar voor de gezonde vrucht van de Zuidzee nauwkeuriger onderzocht werd.

Wat zit er in ?

info@bio-noni.be - Bio-Noni Natuurprodukten - Hasselt BelgiŽ - 0475/46.75.07 - links